Dinsdag 20 mei van Sourbrodt naar Daleiden, 82 km en 500 hoogtemeters
20 mei 2025 - Irrhausen, Duitsland
Vannacht hadden we last van een mug, dat wil zeggen, we hadden last van 5 keer een mug. 5 sloegen we er dood met de hand en toen was er toch weer een, maar hadden we er genoeg van. We zitten natuurlijk in de hoge venen en veen en muggen tja wat wil je.
Muggen met de hand doodslaan is nog niet zo makkelijk. Thuis doen we dat met zo’n electrisch ding dat lijkt op een tennisracket. Daarmee wordt de mug geroosterd. Ik ben benieuwd wanneer de partij voor de dieren daartegen in het geweer komt…
Vandaag hadden we een prachtige fietsdag. Het weer was fantastich en het grootste deel van de dag reden we over tot fietspad getransformeerde spoortrajecten. Gisteren moesten we 25 km over een weg van grove steenslag. Het ging ook nog alsmaar omhoog.. Dan moet je wel geconcentreerd fietsen. Ik ben dan ook oh zo blij met mijn banden die een goed profiel hebben en met de ondersteuning natuurlijk.
Op zo’n steenslag pad hoor je natuurlijk geen vogels en daar was het vandaag wél een mooie dag voor. De geelgors en de roodborsttapuit toonden zich de eerste dag van onze vakantie al, dat was een goed begin. De leeuwerik hoor en zie ikregelmatig hoog in het firmament en vandaag toonde ook de wouw zich met regelmaat. On het lover (mooi gezegd he) hoor ik naast de merel en de zanglijster ook de zwartkoptuinfluiter, de grasmus en de boomklever. Zelfs de koekoek en de wielewaal doen mee om ons te plezieren.
In St. Vith wilden we een kopje koffie drinken. Onderweg daarnaartoe belandden we op de markt en daar waren de bezoekers van de markt niet zo blij mee.. Het pastte eigenlijk ook niet zo in het traject. We reden alsmaar heel rustige paden en dan is een bezoek aan zo’n druk centrum niks. Maar goed we dronken en een reuzen kop koffie en kochten broodjes voor onderweg. Gelukkig waren we nog voorzien van de rest van het prviand, want een supermarkt vonden we niet direct.
Inmiddels zijn we vanuit de hoge venen in de Eifel beland en mochten we vast onze intrek nemen in ons onderkomen van vannacht. Een pension met restaurant, eigenlijk een heel prima onderkomen op onze tocht.

Goed bezig!
Groetjes,