16 mei Van Firenzuola naar Bologna 72,5 KM en 941 hoogtemeters
Vanmorgen toen ik wakker werd hoorde ik: hop-hop en hop hop, het geluid van de Hop! Ik weet niet of dat geluid de regen voorspelde, want die stond wel in het weerbericht…. De route was weer aangepast zodat we asfaltwegen fietsten. Dat was wel wat om, maar dat moet dan maar.
Na een prima ontbijt togen we dus weer in regentenue op pad om 5 hellingen te bedwingen waarvan de eerste 950 meter was. Op de top werd het droog, maar koud: 6 graden maar. Dus extra jasjes aan en handschoenen voor de afdaling. Onderweg hoor ik de koekoek, dat geluid kent iedereen denk ik. Op een rustplekje, lang leve de bankjes bij kerkjes, hoorde ik de wielewaal en in het voorbijgaan zag ik een kleine zilverreiger in het water staan.
Ik moet het snel spotten want de wegen hebben hier flink geleden onder heel veel regen in het verleden. We zien flinke verzakkingen en soms is een heel stuk weg verdwenen. Er wordt hard aan gewerkt.
We gaan nu Bologna verkennen, we reden dwars door het voetgangersgebied naar het hotel midden in de oude stad. Het is in de stad heeeel erg druk, dus dat slalommen was wel een kunststukje. Het mag weten we, maar het voelt raar om het te doen.

Nog veel plezier
Groetjes
Alleen die regen en die kou zijn ongenode gasten! Hopelijk maken ze snel ruimte voor een stabiel, lekker zonnetje!
Jullie doen het prima en de foto's zijn prachtig!